martes, 20 de diciembre de 2011

SESSIÓ 19- Dimarts 20/12/12

Avui amb en Joan Anton hem realitzat les exposicions de les diferents estades a les escoles que vam fer tots els companys de classe en relació a les TIC. Hem pogut comprovar, doncs, que no tots els centres disposen dels mateixos recursos telemàtics ni alhora de la mateixa quantitat ni qualitat d'aquest material per treballar .

En aquest cas, la nostre , l'escola Montserrat, era una de les que menys recursos i eïnes informàtiques disposava comparada amb la resta de centres. Aquesta només gaudia de 3 pissarres digitals, alguns ordinadors portatils i l'aula d'informàtica amb ordinadors i altres projectors de diapositives apart dels reproductors de vídeo i de música.  En canvi, un grup ha estat a l'escola amb més ordinadors de tot Espanya i evidentment també disposava de molts altres recursos.
S'ha creat un debat entre tots, en el qual, s'ha comentat la manca de subbencions que dóna l'estat a les escoles... i més ara amb les retallades. També és veritat que depenent de l'escola , inverteix més o menys diners a la destinació d'eïnes informàtiques, no obstant això, la majoria de mestres amb els quals hem tingut el plaer de tractar entre tots estan disposats a treballar amb aquestes i a través de l'aprenentatge autònom o a través de cursets s'enriqueixen per saber i conèixer millor noves utilitats i programes per treballar amb els infants. Uns pocs encara són bastant retisents a utilitzar-los, més per la por de no fer-los servir i la mandra de posar-s'hi a treballar i aprendre-ho que no pas perquè no els agradi.

D'aquesta classe n'aprenc, doncs, que la predisposició a aprendre és indispensable per seguir treballant amb les tecnologies que dia a dia van avançant i incorporant noves millores i tècniques noves. La manera de fer i d'ensenyar d'una professora , també ajuda als infants a implicar-se més amb el món virtual o no. Ja que, pot basar tots els temes i aspectes a treballar utilitzant la pissarra digital i buscant imatges o jocs interactius o pot fer-ho mitjantçant fitxes, dinàmiques, llibres,...

Ha estat una classe , molt profitosa i que m'ha despertat molta curiositat i ganes de començar a treballar amb els nens i nenes mitjançant les TIC.  Aquí us enganxo una imatge de l'estada a l'escola Montserrat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario